2012.03.04.

2012.03.08. 05:12

Sikeres alvás egy nem annyira kényelmes buszon, majd 5.30-kor ébredés. Ez tehát egy indiaiak által tervezett túra. Reggelire toltunk egy teát, meg poha-t. Közben a túra két vezetõje elindult felfelé, hogy elõkészítse a terepet. Végül, valószínûleg – hogy egy klasszikust idézzek –tudtak egy rövidebb utat, mindenesetre a hegy lábánál nekünk kellett várnunk rájuk.

Eljutni a hegy lábáig nem volt vészes. Azért kimerítõ volt az a része is, de ami ezután jött az volt inkább az élmény.
A hegy nagyjából úgy néz ki, (mint a képeken), mint, ha egy éket az élével a földbe vertek volna, tehát lentrõl felfelé szélesedik. Van egy hátsó bejárat, de az is olyan. Ott legalább vannak sziklák, amiken lehet állni. Vannak egyébként fél méter széles lépcsõk, ott, ahol nincs leszakadva. Azt mondják, hogy néhány száz éve börtönként funkcionált.
A lépcsõk is a hegy oldalában vannak. A felfelé szélesedés miatt pedig akármelyik fok tévesztése a nullára való leesést jelenti. Pontos adatot nem találtam, én olyan 153,5 méterre saccolom a tetejét. Volt egy rész, ahol annyira nem volt semmi, hogy kötéllel és hevederrel kellett mászni. De az nem volt hosszú, és nehéz sem. Következésképen nagyrészt nem voltunk biztosítva egyáltalán.
Aztán felértünk, körbenéztünk, a kamerám lemerült, majd hátrahagyva pár DNS mintát: lejöttünk. Ami még inkább para, mert akkor nincs esélyed máshová nézni, csak lefelé.
Aztán délután elkapott a meleg, és még rohanni sem lehetett lefelé a csúszós talaj miatt. 
Leértünk, ettünk, indultunk vissza, ahogy szokás félúton egy tea. Megérkezés, és vége. Még annyit, hogy az elsõ indiai szervezés, ami igazán fasza volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr214296736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása