2012.06.13.

2012.06.23. 05:45

Ma sikerült a munkahelyre az átlagos menetidõ kétszerese alatt megérkeznem. Elterelések voltak, és kiderült, hogy az úthálózat pontosan annyi jármût tud ellátni, hogy ne legyen minden nap káosz. Nem úgy, mint Budapesten, ahol ugye semminek nem kell történnie, hogy dugó kialakuljon. Itt csak most volt gáz eddig, viszont volt ennek oka. Ma kezdõdik a zarándoklat. Vallásos eseményrõl van szó, így fõleg öregek, és fõleg hagyománytisztelõ vidékiek indulnak útnak. Valószínûleg egy helyen nincs sokszor ennyi férfi fehérben, maximum egy Elvis Presley hasonmásversenyen, de hát itt ez a tradicionális viselet.
A történet annyi, hogy van egy hely Pune-ban, egy bizonyos Alandi, ahonnan indulnak, és a Pandrapur városig gyalogolnak, ami olyan 200 km lehet. A terv, hogy egy hónap múlva egy bizonyos napon megérkeznek egy istenszoborhoz, és akkor majd a végén ez számítani fog. Bizonyára mezõgazdaságis emberek vesznek részt, így gondolom. Más munkából egy hónap szabadságot nem nagyon lehet kérni, és gondolom régen is ahhoz idõzítették, amikor nem kell semmit csinálni.
Mert egyébként rengetegen vannak, több százezren.
A fesztivál neve: Palkhi. Az isten neve Pandurang vagy Vitthal. A feleségéé pedig Rukhamini.
Viszont van még valami. Szóval, múltkor láttam egy nõt, aztán meg még egyet, és mindkettõnek a ruhájába tükrük voltak varrva. Õk a Bhanjara-k. Ez a neve a körnek, akik ezt hordják. Ránézésre is meg lehet állapítani, hogy a szegényebb rétegbõl valóak. Amúgy a tükör nem vicc, kb.: 20x20-as centiméterben, és nem csak egy, bár több nem férne el, azok kisebbek.
Visszatérve a dugóra, nem voltam ideges, és ezt az érzést le kell írni, nehogy elfelejtsem, mert otthon mindig az vagyok miatta. Nem voltam, mert örülök, hogy emiatt van dugó, és nem a miatt, mert többen járnak autóval, mint amennyi embernek kéne.

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr714595088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása