2012.01.20.

2012.01.31. 05:58

 Egy könyv hátoldalán ez van. Arról, hogy mégis hogyan van a házasodás. 

„A szerelemházasságok a világon mindenhol egyszerûek.
A fiú szereti a lányt, a lány szereti a fiút. Összeházasodnak.
Indiában ehhez képest van még néhány lépés:
A fiú szereti a lányt, a lány szereti a fiút.
A lány családjának szeretnie kell a fiút. A fiú családjának szeretnie kell a lányt.
A lány családjának szeretnie kell a fiú családját. A fiú családjának szeretnie kell a lány családját.
Ha a lány és a fiú még mindig szereti egymást, akkor összeházasodnak.”
Hát errõl ennyit. Mondjuk, hogy sok szerelemházast nem ismerek. Kettõrõl tudok a cégnél. Az egyik külön is érdekes. A másik is.
Szóval az elsõnél egy gujarati lány házasodott össze egy maráti sráccal. Több gujarati forrásból hallottam, hogy na, ez az, ami szinte kizárt. Egy gujarati (hindu) soha nem házasodik muszlimmal, szindivel, és marátival. Még katolikussal talán.
A szindikrõl sokat nem tudok, csak, hogy valami népcsoport, és talán terület alapján kapták a nevüket, nem valláshoz köthetõen, és a terület talán Pakisztán közelében van. 
A másik házasságra pedig nem vonatkozik a fenti idézet. Mert ez csak akkor jó, ha nem akarsz megválni a régi családodtól és az általuk nyújtott rengeteg segítségtõl. Szóval, ha úgy csinálod, ahogyan a világon máshol, akkor magadnak kell gondoskodni mindenrõl.
Pár napja sikerült befejeznem egy bollywoodi filmet. Abban is a lényeg, hogy hogyan sikerül két szerelmesnek kijátszania az egészet, és intézett házasságnak tetetni. Amúgy nem olyan vészes a film, és sokat tanultam belõle. Tényleg. Sokat. A film címe: Mere Brother Ki Dulhan. Ha valaki esetleg… Ami meg vicces, vagy érdekes, hogy félig angolul beszélnek benne. Alapvetõen hindu a nyelve, de néhány szót, sokszor teljes mondatokat mondanak angolul. Nagy kutatást nem végeztem, és lehet, hogy most elméletet gyártok, de ahogyan lejött, akkor beszélnek angolul, ha valami érzelmes dolgot akarnak mondani. Akár mérges, vagy kedves legyen az. 
És még egy dolog, ami a filmben volt. Bhang. Errõl majd a Holi idején (március 8) többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr264008307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása