2012.07.28.

2012.08.19. 23:29

Egy ismeretlen városba megérkezni nem a legjobb, főleg nem túl korán reggel, és főleg nem egy olyan városba, ami durván nagy. Hyderabadban mindkettő adott volt. 5-kor érkeztünk, méterrel mehettünk riksával, nem tudom, hogy túl sokat köröztünk-e, mindenesetre rengeteget fizettünk. És ez még a legjobb riksás is volt, mert hihetetlen, ami ebben a városban megy. A legborzasztóbb riksások itt vannak az egész országban. Háromszoros árról indul a licit, vagyis az alkudozás, de mindig.

És az a baj, hogy alapvetően nem azért, mert fehérek vagyunk, hanem mert az indiaiak is annyira buták, hogy a riksások ehhez hozzászoktak, és azért ilyen a licit.

Daniele nevű lánnyal találkoztunk, aki átkerült ide Pune-ból. Ott önkéntes munkát végzett, itt pedig IT-sat. kérdeztem milyen itt, és az első szavak mindent elmondtak, miszerint: elég szervezetlen minden. Hát, ezt minden gyakornok előbb-utóbb megtapasztalja. Ez a nagy indiai igazság.

Na, visszatérve a riksásokra, már Danielevel vagyunk, és a Charminar volt az, amit meg akartunk nézni. Elég messze van, valóban. Erre kértünk segítséget indiaiaktól. Azt mondták nem tudják a pontos árat, mert nem helyiek. Daniele tudta nagyjából, nem is az kellett volna, hanem, hogy beszéljenek a fejükkel, hogy a 160 Rs távolságot miért akarják 500-ért megtenni. Mindegy, de azt mondja az egyik, hogy: kérdezzetek meg három riksást, ha ugyanolyan árat mondanak, akkor annak tényleg annyi az ára. Hát bakker, NEM., és mellette hogyan lehetsz ilyen buta. De tényleg. 10 riksás mondta, hogy elvisz minket 500-ért. Végül sikerült egy utolsót lealkudni 200-ra, annyiért mentünk. Bezzeg, ha háromra hallgatunk, akkor fizethettünk volna 500-at… mindegy, indiai logika…. Holnap meg az volt, hogy egy csávó teljesen ledöbbent, hogy mi 100-ért mentünk valahonnan valahova, miközben ő 150-ért szokott menni. Röhej…

Amúgy elvileg a város olcsóbb, de mindennel így kell baszakodni.

Megérkeztünk a Charminarhoz, indiai jeggyel volt majdnem verekedés megint. Az önérzetes indiaiak nem tudják felfogni, hogy vannak szabályok, így regisztrált lakosként vehetünk indiai jegyet, akármennyire is fáj, hogy fehér a bőrünk, illetve sárga.

A Charminar egyébként nagyon szép, de azért Hyderabad muszlim részei (bár az egész város szinte csak muszlim) durvák. Hihetetlen tömeg mindenhol. Itt van talán a legnagyobb mecset is az országban, bár oda nem mentünk be. 

https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/M120728Hyderabad?authkey=Gv1sRgCOyYqeXvwKK9lwE

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr84711133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása