2012.07.08.

2012.07.13. 05:31

A márciusban tett túrán (Bhairavgad) megismerkedtem egy pár emberrel, velük mentünk most túrázni, mert nem volt erõm körbenézni, hogy mit lehet csinálni még itt. A lakásból amúgy három lány is volt Lonavla-ban most, és azt mondják, hogy nagyon durván sok turista van ott. Lehet, hogy nem megyek.

Szóval most Purandar fort volt. Ez már monszun-túra volt a javából, rengeteg szitáló esõvel, sárral és felhõvel. Szép mászás volt, végül a márciusi túrából két ember jött, akkor név szerint Vachana és Anshul. Kiváló emberek. Igaz a reggeli 5 órás indulásból 5.40 lett, mert senki nem volt ott még 5.30-kor sem, de megmondom õszintén erre számítottam, kétségbe nem estem. Reggel öt körül egyébként kicsit európai érzés itt lenni, alig van autó, csak annyi, mint nálunk napközben. Voltak sportolásból bringázó emberek, és egy francia sráccal találkoztam, aki az egy másik buliba tartott valahonnan.
Aztán mentünk, én az autóban pótoltam kis alvást. Megérkeztünk. A tetejét nem látni, felhõzet takarta ki éppen. Felmásztunk, eláztunk egy csöppet, aztán pihentünk, ettünk, és átmentünk a másik helye is, mert a korai indulás miatt volt még idõnk bõven. Ezt még durvább sárban töltöttük, és még jobban eláztunk, mire felértünk. Aztán a többiek lefeküdtek aludni az esõben. A felhõk miatt a látótávolság nem volt sok, 10 méter körül lehetett.
Aztán lejöttünk. Zöld volt, jó volt.
Aztán hazafelé találkozunk olyan emberekkel, akikrõl mondták a többiek, hogy na õk azok, akiké a terület, és azt csinálnak amit akarnak, politikusok pénzelik õket, és, ha a rendõrök beviszik, akkor könnyen elengedik õket. Így még akkor sincs gond, hogy ha az eleve zsúfolt autópálya egyik sávjában parkol le, blokkolva az egészet. A rendõr se csinál semmit, a srác se, aki a parkoló autókat igazgatja. Senki semmit. Szerintem ez taplóság, de, hát õk azok is, csak arra vannak, hogy a területen néha jobb belátásra bírjanak embereket, meg, ha party van, akkor azt szervezzenek.
Szóval ilyen az autópálya.
Ja, és az egyik srác, az idõsebb a képeken mondta, hogy apjának volt egy remek munkája Nigériában, aztán 3 nap alatt elhagyták az országot, mert kaptak egy levelet, hogy 3 napon belül fizessenek sok pénzt, különben a gyereküket (aki volt most velünk) megölik. Ez alatt az idõ alatt volt olyan, hogy az utcán figyelmeztetésül meg váratlanul valaki csak megütötte. Aztán fogták magukat és mindent hátrahagyva visszarepültek Mumbaiba.
A másik srác meg mondta, hogy UP-ben (Uttar Pradesh állam, India) volt pár fegyveres, aki a helyi buszra szállt fel, és kértek adományt gyûjtöttek.
Ez csak a fehér ruhás, részeg, ékszeres helyi erõkrõl jutott eszébe mindkettõnek. Ezek a külsõ ismertetõ jeleik, így ezeket nem kell elküldeni az anyjukba, ha az autópályán parkolnak, mert még a végén verekedésbe torkollik az eset.
A monszun meg már elkezdõdött, bár eddig csak szemerkélõs esõ volt, semmi komoly. Nem egésznap esik, csak néha-néha egy kevés. Láttam már ettõl durvább idõt. Igaz itt is, októberben.

https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/120702bPurandarEsVajragad?authkey=Gv1sRgCJmd5quCi96QZw

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr194639104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása