2011.09.16.

2011.09.18. 09:13

2011.09.16

A mai újságban két igen érdekes dolog volt. Egy, hogy a főnökről volt egy cikk, amiben elmesélte, hogy hogyan akarták megbüntetni. Mivel a parkoló zónán kívül parkolt, így megbüntették. Ez is azért fura, mindenki kb. összevissza parkol, bár lehet, hogy tényleg van valami meghatározott elméleti sáv. Na, ami érdekes, hogy ezért megbüntették szemetelésért. Egy álrendőr rendőrruhában adta neki ezt. Mikor rájött hívott egy igazi rendőrt, aki kiment, és azt mondta, hogy: „oké, inkább hagyjuk”. Valami olyasmi volt, hogy egy csoportnyi ember volt összegyűlve, aztán gondolom megijedt.

A másik érdekes dolog az újságban a Lánchíd és a Parlament volt. A magyar. Ugyanis magyar nyelvi indul Delhiben, a Delhi Egyetemen. Egy féloldalas cikk, arról, hogy miért is jó ez. „Azokban az időkben, amikor az extra képességek nagy pluszt jelentenek a munkaerőpiacon, az idegen nyelvtudás sokat számít. És minél szokatlanabb a nyelv, annál keresettebb. Mivel India és Magyarország erősíti kapcsolatait, így egy olyan nyelv, mint a magyar, biztosan egy nagy előny lehet.” Kezdi a cikk.

Igen, sajnos Delhiben indul a képzés, lehet, hogy benéztem volna, ha Puneban van.

Megemlítik a finn-ugor nyelvcsaládot, és fura azt, hogy sok török eredetű szavunk van. Bár azt úgy, hogy miközben a magyar felfedezők a Kárpát medencébe jöttek, aközben szedték össze a török eredetű szavakat. Majdnem. Mindenesetre kedves dolog volt ezt látni. Honvágyam még nincs. De hát, milyen rossz lenne már, ha lenne. Az újság egyébként nagy szerencsére került hozzám, nem abban van, amit mindennap kapunk, hanem Deshpande lánya olvasta a szülészeten.

Más: a munkahelyen minden egyes nap kitakarítanak és felmosnak.

Más: Amol egy faluban él 5-7000 emberrel. Pune ’71ben pedig még 1millió lakos alatt volt. Most kb.: 4-5 millió. Az utcák nincsenek elnevezve, csak a főbb utak. Elvileg én a Pashan roadon lakom, meg lehet nézni, mennyire van az innen, kb.: 7-8 perc riksázás.

Kicsi napszúrást kaptam tegnap, így sok infót nem jegyeztem le az esti Manoj-os beszélgetésből. Csak a régi nepáli Himnuszt és jelentését. Miről szóljon a Himnusz, a nép tiszteletéről, az Isten tiszteletéről, a Maharaja-ról, és, hogy segítse őket a múltban (?), a jelenben és a jövőben. De az egész világot tedd jóvá. Egyébként külön kiemelve, hogy az ötödik generációs Maharaja család tegyen így, nyilván akkor ők voltak hatalmon.

Az indiai Himnuszhoz már tényleg fáradt voltam, majd holnap. Viszont azt éneklik minden nap délben, az iskolában.

https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/110916?authkey=Gv1sRgCPGt3-2X_qXzkgE

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr863235359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása