2012.07.25.

2012.08.15. 06:50

Utolsó utazáshoz érkeztünk. Hampi, világörökség az egyik cél, a másik meg egy barátunk meglátogatása, aki átköltözött Hyderabadba. mivel megígértük, hogy meglátogatjuk a születésnapján.

Reggel megérkeztünk Hampiba. Jó érzés volt újra egy kicsit nyugodtabb helyen lenni. Hampit egyébként épp bontják, mármint a lakónegyed egy részét, így elég romos a város, és a helyiek is alig vannak. Hampi a régi templomromjairól híres. A világ egyik legnagyobb városa volt itt pár száz éve.

Délután körbenéztünk a közelebbi helyeken, hajóztunk, és a láttunk pár kőbe vésett istent, barlangokban meditáló, és imádkozó embereket a Shiva dombnak nevezett helyen. Az egész érdekes volt.

Megnéztük az esőben az óriási Shiva Lingát és a szintén hatalmas Narasimha szobrot.

Mivel ez egy UNESCO-s hely, így a külföldi is sok, és így a helyi termelők is megtalálják a helyet. A zöld fűszeresek. Így volt pár fura arc. Sokan, akik el akarnak ilyet adni, de szerintem az a tag is, akivel a végén majdnem össze is verekedtünk, (így két hét alatt már harmadjára egyébként). Mindegy, csak kérdeztük, hogy hol lehet a bérelt motorunkat leparkolni az étterme környékén, erre kérdezte, hogy hol van a szállásunk, mert ott parkolhatunk. De, hát tök egyértelmű, hogy azért jöttünk motorral, mert a szállásunk közel van, de mindegy. Én már hagytam a fenébe, cserébe egy másik helyen ettünk egy remek kaját.

https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/M120725Hampi?authkey=Gv1sRgCNb6wd-kk4_K8QE

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr814711092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása