2012.01.30.

2012.01.31. 06:15

 Reggel megérkezés busszal. Odafelé volt sleeper busz, visszafelé meg csak seater volt normális áron, de ezen még többet is sikerült aludni. Még többet, mint a lakásban lehet, na, de ott más az oka. Igazából csak olyan busz van, ami este indul, és reggel érkezik meg a célpontba. Ami gáz, az a riksások. Volt egy kisebb vitánk, ami hazudozásba ment át a végén… Mindegy, két dolog. Ha nem tudja az ember, hogy mégis milyen messze van, a célponttól, akkor nem tud elõre árban megegyezni. Ha meg méterben egyezünk meg, akkor, a mai tapasztalat alapján (mert eddig nem nagyon volt ilyen) képes egy hosszabb utat választani. Persze ez is nyilván való, és jobb lenne, ha nem is tudnám az utat, mert sokkal nem volt hosszabb, de van attól rövidebb is. Aztán azt mondja, hogy azt az utat nem tudja. muhahaha. A legnyilvánvalóbbat. Egy riksa driver… Mindegy. Volt vita. Nem sokkal, de kevesebbet sikerült fizetünk. Mindegy. Aztán mindenre tudnak hivatkozni, mindig, hogy mikor kérnek több pénzt. Pl.: most már este van, most még reggel van, most ünnepnap van, most vasárnap délután van, vagy nem lesz visszafelé fuvarom, vagy az már a városon kívül van… Mindegy, szerencsére mostanában nem riksázom sokat, így ettõl megkímélem magam, de még így is unalmas, hogy minden egyes alkalommal tízperceket kell dumálni, hogy egy nagyjából normális ár jöjjön ki. Az elején egyébként nem is volt ez jellemzõ. Akkor tök normálisak voltak, normális úton, méter alapján fizettem mindig. Mindegy.

Na, a másik meg Goában. Venni akartunk két fantát, meg vizet, meg három chipset. Azt mondja 265 rúpia. Gyors fejben számolás után kijött 190 körül. Mert, hogy itt rá van nyomtatva az ár magára a címkére, gyárilag, hogy mi mennyi. Néha az üvegre, de mindegy, nem lényeg. Azt mondja, 2 liter fanta 53Rs. És ez nem valami ajánlott, hanem az, hogy MRP. Vagyis a maximálisan kérhetõ ár. Erre azt mondja, hogy mivel este 10 van, így õ most 80-ért árulja. ? Persze nem vettünk tõle, és az is kiderült, hogy az angolom még annyira nem kifinomult, hogy kapásból elküldjek valakit az anyjába. Mindegy. Megértettük egymást.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr924009247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása