2011.10.31.

2011.11.02. 16:42

 

A cégnél alig voltunk ma, sokan kiterjesztik a szabadságukat ilyenkor két-három nappal. Legalább több teát lehetett inni. Meg azért nyugalmasabb így.
A cégnél van két srác, most házasodnak. Mindkettő intézett házasság, és azt is mondják, hogy inkább ez a jellemző. Amikor már adottnak érzi az időt a srác, akkor szól a szüleinek. Ők elkezdenek keresni az ismerősök között, hogy ki lenne alkalmas. Elsődleges szempont a kaszt. Annyira nem kell félni ettől, azt is mondták a srácok, hogy ez így még jobb is. Azért nem kell félni, mert van két-három találkozó, amikor egymásra tudnak hangolódni a házasság előtt. De, ha nem sikerül, vagy esetleg a szülők olyat választottak, aki a fiúnak nem tetszik, akkor a tárgyalások abbamaradnak, és új lány után néznek. Ha meg tetszik, akkor indul a szervezés. Tehát, annyira nem durva, mindenesetre azért még így is fura.
Hagyományosan a nőnek kell valami ajándékot adnia a férjnek, például egy ékszert, vagy egy autót. Illetve az összes költség a lányos családra hárul. Délen állítólag kilószámra adják az arany ékszereket a férjnek. Ezt állítják. Mert, hogy ott sokkal gazdagabbak laknak. Így a szülők, ha lány gyerek születik, azonnal elkezdik gyűjteni az arany ékszereket.
Ezért is nem örülhetnek annyira a lánygyereknek a szülők. Talán. De most volt az indexen, hogy sok indiai lány Nasuka névre keresztelnek (höhö, keresztelnek), szóval neveznek el, ami azt jelenti, hogy „nem kívánt”. Azért szar lehet ilyen névvel leélni az életedet, de aki ilyen nevet kap, talán nem ez a legnagyobb gondja. Meg, aztán úgy nevezteted magad, ahogyan akarod. Szóval erről megkérdeztem a többiek véleményét, akik azt mondták, hogy ez inkább úgy 60-70 évvel ezelőtt volt jellemző.
Megkérdeztem Smita-t, a lányt, akivel reggelente szoktunk együtt munkába menni, hogy jönne-e Hampi-ba. Erre ő csak annyit mondott, hogy nem igazán szokott Pune-n kívül menni. Max Mumbai, de az is csak azért, mert a család fele odavalósi, és néha ellátogatnak oda. Azon kívül SEHOL nem volt még életében. Szóval, hogy a szülei mérgesek lesznek. Egy 29 éves lányról van szó egyébként. Lehet, hogy írtam már másról hasonlót, amikor a srácot nem engedték át hozzám szombat délután, vagy egy másikat este 10-kor le az utcára. Mondjuk, ezek után az már tényleg durván hangzik.
Meg még a házasságra, meg az intézett házasságra visszatérve. Sokan úgy tartják, hogy jobb is egy intézett házasság, mert, ha a lány szerelemházasságot köt, akkor az a lány egy flörtölős lány, és akkor az veszélyes, hogy nem csak velem kedves.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr653348228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása