2011.10.24.

2011.10.30. 12:14

 

Ellora caves - Verur
Gyönyörű, igazából a képeken minden rajta van, aki akar, olvashat sokról angolul. Buddhista, Hindu és Jain templomok vannak itt. A 16-os számúnál két órát töltöttünk. Talán valahol írták, hogy ez a világ legnagyobb sziklába vájt temploma. Képek válogatása hosszú lenne, és lehet, hogy valakinek pont az lenne érdekes. Mondjuk, azt nem tudom, hogy így hogyan fogok otthon mesélni személyesen a dolgokról, ha mindent leírok, de az is igaz, ha nem írnám le, akkor sok mindent el is felejtenék.
De a templomokról csak annyit tudok mesélni, hogy tényleg fantasztikusak, ahogy felülről lefelé bontották ki a templomot, és végül milyen részletességekbe bocsátkoztak. Nagyon nagy, nagyon magas. Többi tényleg a képeken. Van, akinek a szépen kidolgozott oszlopok tetszenek, van, akinek a nagy terek belül, nekem a szobrok inkább, főleg a fő.
Igen, még annyi, hogy sok templom mellett kívül egy vízgyűjtő aknát is véstek, csak mert hasznos volt. És belül a fő szobor körül volt egy folyosó, amin körbe lehetett járni a „szobát”, amiben az idol van. Viszont nem mindegyik körül volt ilyen folyosó.
Indiában van egy olyan dolog, hogy a kisebb városokban és onnantól lefelé nincsen áfa a termékekre. Két éve van ez a szabály. Ezt többen megerősítették, nem csak itt, a munkahelyen is. Így hát körbenéztünk utána. Mondjuk, azon is el kell gondolkozni, hogy hogyan fogom hazavinni.
Voltak majmok teljesen szabadon, kajára utazva. Ügyesek. Nálam nem volt kaja, de mástól sikerült elvenniük. Vagy inkább csak kialkudták, hogy hogyan csináljunk velük képet. Kajával.

https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/111024?authkey=Gv1sRgCKOey52YqKyQDA

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr53339978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása