2011.10.11.

2011.10.13. 05:51

 

Ma sokféle nagyon helyi, maráti kaját ettem. Amit gyakran esznek reggelente, az a Pohé. Ez is rizs, babérlevéllel, fűszerkeverékkel. Rizs zúzva, meleg vízbe rakva egy óráig, majd valahogy kisütve hagymával.
Ebédre most nem kértem a cégtől a kaját, hanem elmentünk egy kis vendéglőbe. Ettünk Masala Papadot, Phitla Tadaka-t Bajari Bahakrival és végül Bhat Tadaka-t. Zöldségkeverékek rotival. A roti a kenyér, mint a chapati. Azt hiszem, úgy van, hogy a roti a nagyobb gyűjtőfogalom.
Ma nem tudom milyen ünnep volt, de pár helyen most is le voltak foglalva az utak a táncoló emberek által.
Na és akkor lementem venni vacsorát. Így kezdődött. Aztán egy hatalmas ünneplés lett belőle. Majd holnap megkérdezem mi volt, mert a srácok próbálták elmagyarázni, üvöltve, kevés sikerrel. Valami nő és férj ünnep, pont öt nappal a Dussera után, és a nő éhségsztrájkol a férjéért éjfélig. Ennyi jött át. A hangos zene miatt üvöltöttek egyébként. Kaptam sapkát is, amin van valami írva, de majd ezt is megkérdezem holnap. Megint a semmiből olyan eső jött 2 mp alatt. Két órát vártam, közben a dobos srácokkal ismerkedtem össze egy bolt teraszán, és ahogy a dobosoknál lenni szokott, ha hangszer van a közelben, akkor nem tudják megállni, hogy ne üssék.
A munkahelyen meg még az van, hogy sokszor énekelnek magukban az emberek.
Az árammal meg az, hogy a lakásban reggelente nincs áram. A munkahely meg csatlakozott valahova, és ezért minden nap van egy 2 órás kiesés délután. És akkor már félhivatalosan is a csütörtök a munkaszüneti nap a szombat helyett. Így a szabadnap tehát csütörtök és vasárnap, ami „remek” bármilyen egynél több napos túra tervezésénél.

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr33299017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása