2011.08.25.

2011.08.25. 17:06

 Ma elmentünk Mumbai-ba megnézni egy beszállítót az automatizálós projekthez. Sok érdekesség nem volt, csak a gép. Mumbai nagy, de várost nem néztünk, de a kocsiból is jó sokat láttam. Sok a híd alatt élő, sok a kéregető, sok az ember, sok új épület van és sok épül folyamatosan. A főnököm szerint ez a legborzasztóbb város, amit valaha látott. Úgyhogy nem csoda, ha nekem is durva.

Egyébként azért Mumbai és nem Bombay, mert kb. 15 éve visszanevezték a városokat az eredeti nevükre. Az eredetire, mielőtt az angolok idejöttek volna. Bombay is elvileg félrehallás miatt kapta a nevét, hisz azt végül is félre lehet hallani Bombay-nek, hogy Mumbai. Pune az angolok idején volt Poona, előtte talán Pune, azelőtt Punawari, meg még más is. Mondjuk a Chennai-ból hogyan lett Madras, azt nem tudom.

Egy közép-elegáns helyen ebédeltünk. Sorrendben leves, aztán valami szárazra sütött palacsinta méretű és vastagságú fűszeres kenyér. Majd hozták a tányérokat üresen, és csak utána jött a felszolgáló, és egyenként szedett mindenkinek egy kis fém edényből. Hozzá hozták a Chapatit, majd végül rizst. Az étkezés után hoztak valamilyen levet citromdarabbal egy fém kistálban. Ezzel tisztítják meg a kezüket evés után.

Hazafelé megint láttam egy majmot, ugyanott, ahol a megérkezés utáni úton, Mumbai és Pune között.

Amúgy ez a hét a riksások szempontjából csak annyiból volt érdekes, hogy a szokásos 30 rúpia helyett általában 40-ért akartak elvinni, de volt, amelyik 50-ért. Eddig sikerült 30-ra visszavinni.

 

 

 
 

 

Szerző: ic

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr83180177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyuri1029 2011.08.31. 08:23:59

Nagyon meg fogod szeretni az indiai kaját, igaz a hússal kombinált változat sokkal izgalmasabb és változatosabb.
A pasi biztos nem volt még Calcuttában, az valami, főleg a menekült tábor része!

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2011.09.01. 18:34:13

A "Madraspattinam" rövidítéséből. Madraspattinam Chennai egyik városrésze volt azt hiszem.
süti beállítások módosítása