2011.08.18.

2011.08.19. 09:56

 

A reggel a már szokásosnak mondható riksázással kezdődött. Aztán munka, tanulmányozás, gondolkodás. Ebédet mindig a munkahely konyháján kapok, úgyhogy nem igazán tudom mi az, azt persze tisztáztuk, hogy vega vagyok, de ez ugye itt nem egy nagy probléma. Annyi biztos, hogy ma valami helyi sült zöldséget ettem. Rizs mindegyik kaja mellett van, illetve Chapati is. Ezt mondják kenyérnek a helyiek. Palacsinta méretű, nem kenyér jellegű, de kb annyira kevés íze van, mint a kenyérnek. Étkezés: kanállal összekeverik az adott kaját a rizzsel, a chapatit négyfelé hajtják, majd tépnek belőle, kinyitják félig, majd azzal fogják meg a rizsbekevert kaját. Nagyrészt kézzel esznek, de igazából nem lesz kajás a kezük, csak a kenyeret fogják meg. Kést egyáltalán nem használnak, csak villát és kanalat. A kanál élével vágják el az ezt igénylő ételeket.
A teáról kiderítettem, hogy az tényleg mindig ugyanaz.
Az emberek itt nagyon nyugodtak, vagy direkt lassúak. Mindenki visszahúzódó inkább, senki nem nagyszájú. Itt közöttük még én is egy energikus embernek számítok. Aztán este vissza, útközben ettem két darab helyi édességet, a neve valami Lajabi, vagy mi. Falevélből kialakított tálban adják. Aztán még beugrottam egy helyre vacsorázni. Rengeteg „Pure Veg” kajálda van, nyilván csak vega kajákkal. Onion Rawa Masala ezt ettem. A chapatiba volt keverve a hagyma, azzal együtt kisütve. A Masala az a fűszerkeverék. A chapatiba volt keverve valami, gondolom az volt a Rawa :).
Bolt: kiírva az árak sehol sincsenek, csak a fűszerekre és a zöldségekre. A többi csomagolt dolgon meg általában rajta van, hogy mennyibe kerül, annyiért is adják. Úgy van rajta, hogy maximális eladási ár. Ami 100% vega, azon van egy nagy zöld pont.
Pár képet csináltam a munkahely teraszáról. Az adott naphoz tartozó mappában meg lehet majd találni a picasa-n, ha majd fel tudom tölteni. Az egyiken, vagyis kettőn látszik egy állványzat. Az érdekes :).

Szerző: ic

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr873164373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

villoespeter 2011.08.19. 12:13:52

Szia Márk!
Megérkeztük csokibarnán a nyaralásból, s bekapcsolódtunk a webnaplód olvasásába. Nagyon érdekesen írsz! Gratula! A képek is jól lefestik, hogy milyen is lehet ott. Írj majd a munkádról is, amolyan külsősök által is érthető nyelven :)
Minden jót Neked!
sok puszi: villoespeter
süti beállítások módosítása