2012.02.19.

2012.02.20. 05:33

 Mivel Daniele nagyon akart erõdöt nézni, így találtam egyet a közelben, ami persze nem nehéz, így ma azt néztük meg. Õ egy brazil lány. Összesen hatan voltunk, és nagyon szépen mindenki más országból. Wili, Elvin, Rado , Daniele, Olya, én.

Torna nevû fort-hoz mentünk. Reggel egy sima riksa foglalása a ház elõtt Swargate-hez, amivel egyébként olcsósági rekordot döntöttünk. Most csak 115 Rs-be fájt, amit a múltkor a csávó 160-ra hozott (volna ki, ha nem tárgyaljuk meg emberekhez méltó módon, hogy kurvára át akart vágni minket, így nem fizetünk annyit). Aztán elkaptunk egy még helyibb buszt, mint amivel Mahabaleshwar-ba mentünk.
A kiindulás Velhe faluból volt. A visszautat is onnan terveztük, szintén busszal. Amúgy ez a hely, kb 70 km-re van Pune-tól, így a helyi busszal simán ott voltunk 2 óra alatt.
Na aztán a mászás, ami talán a három eddigi mászós Fort közül a legkeményebb volt. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy sikerült egy kevésbé ismert ösvényt választanunk egy szerencsétlen „szerintem ez a helyes út” döntéssel. Mindegy, felértünk. Voltak majmok megint, remek, sziklás korlátos, kapaszkodós mászások. És csodálatos természet. Igaz sárga volt a fele esõhiány miatt, de még így is gyönyörû volt. 
Pune kerület (ami kb. fél Magyarország) legmagasabb pontján voltunk most. Még külön különlegesség is volt, mégpedig Shivaji Maharadzsa születésnapja volt ma. Így aztán sokan kiabáltak sok mindent, leginkább azt, hogy Jay Shivaji. 
Körbenéztünk, lejöttünk. Megfelelõen igazítottuk az idõnket ahhoz, hogy elérjük az utolsó buszt. Simán ott voltunk fél7-kor. Erre. Erre. Erre a busz nem jött. Ja igen, még az elején körbekérdeztünk, hogy mikor megy az utolsó busz Pune-ba. Fél hetet mondtak. Aztán kiderült, hogy fél 6 inkább. Szóval soha többet busz ma. 
Más opció mindig van. Még egy kb. 100 fõs faluban is. Így volt egy taxi, aki 600-ért kivitt volna miket az autópályáig. Ez sok, bár azért akár meg is érte volna. kb. 40 km-re voltunk attól. Aztán, inkább az élményt választottuk, valami ilyesmit:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr734141019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása