2011.10.27.

2011.10.31. 17:16

 

Reggel megnéztük Phaltan főbb nevezetességeit. A városról annyit kell tudni, hogy kb 70e lakosú csendes kis város. A ház, ahol laktam, a belvárosban van. A régi város városfallal van körbevéve.
Csendes város. Erre a 70e főre - ami csak a várost jelenti - nincs tömegközlekedés. Egy darab busz sem jár. Csak távolsági buszok vannak, azok is két irányba. De nincs is nagy mozgás, ott parkolsz, ahol akarsz, magas itt is az egy főre jutó tehenek és szamarak száma.
És az van, hogy a szamarak is szabadon mászkálnak napközben. Este tudják az utat haza, aggódni nem kell értük. Ha meg napközben akad munka, akkor csak begyűjtik őket. Ha nincs, akkor meg egyenek, amit akarnak.
Tehát Phaltan főbb nevezetességei. Két templom és egy Rajwada, vagyis egy palota. Most sokan voltak a templomban, sorban állás is volt, az ünnep miatt. Szép volt a templom. Volt egy fa, ami nagyon fontos nekik. Állítólag a hátfájást enyhíti, ha odateszed a hátadat. Mármint utána nem fog már fájni.
A másik templom meg érdekes volt. Ez is vésett volt, így az elmúlt napokhoz képest már nem volt sok újdonság. Bár városban most láttam először ilyet. Kívül a falon vésett alakzatok. Mindegyik különböző. Változatos, az életről szóló dolgokat ábrázolták itt. Ez is a lényege, ez egyfajta oktatás. Nő fésűvel és tükörrel, hangszeres emberek és szexuális pozíciók. De szerintük is szexről csak azzal beszélsz, akihez már közel kerültél.
A városban nagyon aranyosak az emberek. Lehet, hogy, csak azért mert nem értem, hogy mit beszélnek. Egyszer azért egy direkt angol szöveget hallottam a kollegámtól, amint azt egy másik embernek mondja, miszerint: „nem kell aggódni, nagyon barátságos a maráti kultúrával”. Egyébként, ha Pune-ban megnéznek, ahol tényleg sok külföldi van állítólag, legalábbis több mint itt, akkor el lehet képzelni a döbbent arcokat, amiket itt láttam. Elvileg sokan beszélnek rólam, hogy itt van egy külföldi rövidgatyában, és a Deshpande családdal ünnepli a Diwali-t.
Este megint körbenéztünk kicsit. És cukornádat ettünk. Csak simán a nádat, nem késsel-villával, jó, nem, mint, ha máskor azzal ennénk. :D. Édes, mint a cukor.

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr483342851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása