2011.10.06.

2011.10.07. 17:48

 

Talán úgy van, hogy a Ganesh fesztivál a legnagyobb fesztivál itt, a Dussera (írják még Dashera, Dasara) pedig a legnagyobb ünnep. Állítólag ez csak otthon a házakban lesz megünnepelve, de majd meglátjuk. Mindenesetre a lakóparkban sok házból szólt a mantra, ha ez az. Az utcán tényleg sok virág volt ma, a képek elején a környezet látható, ahol lakok: Wadgaon Sheri. Majd maga az épület is. A motorok, a boltok, a biciklik, az autók, a kis tologatós kocsik, mind feldíszítve virágfüzérrel.
Most van az, hogy ezt is majd később mondom el.
Városba bemenés, csak utazás. Ja és a tömegben találkoztam teljesen véletlenül egy sráccal, akivel tök máshol utaztunk együtt egy buszon, és beszélgettünk 10 percet. Kicsi a világ.
Városban megint Appa-nál voltam, hagyományos Dussera vacsorát ettünk. Volt valami édesség is, aminek egy összetevője valami drága cucc, főleg Kashmirban meg a hidegebb helyeken van. (Valami S*ff* ennyire emlékszem)
Megnéztem még az ő házassági albumokat is. Gujaratban volt, mert a feleség ott lakott akkor, viszont ő is maráti, de érdekes módon a házasság gujarati stílusú volt. Több különbség van (bár nem tudom, hogy a marátit leírtam-e), például, hogy leül a leendő férj és feleség a család összeköti őket valami fonálból készült anyaggal. Amúgy estére megérkeztek a feleség rokonai is, vacsorázni. Gujaratiul beszéltek, ami egy kekec vélemény szerint csak annyiban tér el a hindutól, hogy minden mondat végére odateszik, hogy „cse” és, hogy a „nem”-et mondják máshogyan.

https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/111006?authkey=Gv1sRgCOfz2sCipa7e9wE

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr53285849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása