2011.09.12.

2011.09.12. 18:55

A kiáltás, és a válasz, amit a tegnap befejeződő (ez enyhe túlzás) ünnepségen hallani sokat magyarul valahogy így hangzik. „Ganpati apa, gyere elő, jövőre is szívesen látunk”.

Akik a Lashmi road-on laknak, azok szerint ma még reggel tartott a menet, a dobolás és a táncolás. Szóval így volt a tegnapi nappal vége a fesztiválnak.

A templomba járás szempontjából itt az a szokás, hogy a nők járnak inkább oda, a férfiak nem. A mai napig is a nők kb. 80%-a jár minden nap templomba. Mondjuk a nők nagy része háztartásbeli, és a férj dolgozik. Így végül is a feladatok el vannak osztva.

Kashmir egy elég veszélyesnek tartott környék, de az összes indiai ismerősöm szerint az a legszebb hely indiában. És az étel, amit ott csinálnak az a legfinomabb az egész országban. Mennyországnak is titulálták:). Egyébként csak azért gázos, mert közel a pakisztáni határ. A lakosokat pedig kényszerítették a muszlim hit felvételére. De nem voltam ott még, nem tudom, hogy valóban hogy van ez. 

Szerző: ic

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr333221394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyuri1029 2011.09.15. 18:58:06

a képek egy része homályos! nézd meg a gépen mielőtt bemásolod.

Egyébként csak így tovább Márk.

ic 2011.09.16. 09:15:26

koszonom. a kepeket meg akkor figyelem.
süti beállítások módosítása