2011.09.07.

2011.09.08. 09:50

Ma meglátogattunk egy beszállítót megint. Igazából egy igazán kedves ember. Egy iparterületen voltunk, és mondta is, hogy itt mindent megtalálsz 1 km-es körzetben. És igazából igaza is volt, még olyat is találtam, amire egyáltalán nem számítottam. Kb. valahol lakóházak, az alsó részben meg műhely, volt ahol az emeleten is. De volt huzalos szikraforgácsoló gép is egyébként. Ami jellemző, hogy nagyon kis műhelyek vannak, kb. 1-2 géppel, állítólag mindegyik különböző tulajdonoshoz tartozik. Senki nem csinál nagyobbat. Persze van néhány nagy cég. A Tata motors, és a Sandvik-nak is van itt gyára. De a kicsik tényleg kicsik.

Aztán láttam elefántot megint az út mellett az autóból.
Aztán este igazán kellemes volt az ünneplő tömeg. A cég a második emeleten van, van utcára néző terasza. Ma volt a hetedik nap az ünnepből. Az emberek maguk döntik el, hogy hány napig tartják otthonukban Ganesh szobrát. Vannak, akik másfél, vannak, akik három-öt-hét és a legtöbb az tizenegy. Ma a hetedik nap volt, ha a nulladikat az elsőnek számoják, márpedig mindenki azt mondta, hogy ma a hetedik nap van. Tehát ekkor azok, akik a múlt csütörtökön vitték haza az idolt, ma viszik el otthonról. A folyóba rakják, és hagyják elúszni. Az ceremónia nagyjából ugyanaz, dobosok, táncosok, és ha van, akkor egy darab zászló. Nők az tömeg után, és Ganesh a platón. Szóval a cég teraszáról igazán jól lehetett látni, csináltam is rengeteg videót. Nagyjából ugyanaz volt tényleg minden, de jó volt, a tempó kb félóra alatt 50 méter. És most tényleg egymást érték a csoportok. Nagyszerű látvány volt, felejthetetlen.
A lakásnál is a közösség ma rakta vízre a szobrot. Úgyhogy ma volt a záró est. Volt kaja, de már tele voltam, úgyhogy valami gyümölcsöt kerestem. Az nem volt. De legalább megint beszélgettem pár emberrel.
Sok kep este varhato, az elozo napokrol is.

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr903210815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása