2011.08.21.

2011.08.23. 07:56

 

Ma reggel véletlenül rátaláltam arra az édességre, amit ajánlottak. Soan Papdi. Elsőre a halvára hasonlít, csak nem annyira édes és tömény. Még mandula is van benne, ha jól látom.
Délután volt AIESEC-es esemény, a helyi új tagoknak. Elhívtak oda, hogy megmutassanak. Ha kell különbséget keresni az emberek között, akkor csak annyi, hogy jóval visszafogottabbak. De ez is csak 1 fél nap tanulsága. Mondjuk a munkahelyen is iszonyúan visszafogottak, és nyugodtak az emberek, nem sietnek sehova, nem kiabálnak, sőt igazából halkan beszélnek.
Ebédre: Green Paneer Wrap-ot ettem, egész jó ez is, csak mondjuk méretre elég kicsi, kb egy falafel negyede. (Azért ehhez hasonlítom, mert kb úgy néz ki, persze tökre nem olyan) – Hanem. Kicsit olajos, fűszeres, túró jellegő valami, ez a Paneer. A Wrap meg az, amibe tekerik. Egyfajta kenyér.
Az esemény után elmentünk Vishesh lakásához, némi Internetért, meg a többi sráccal találkozni. Kaptam pár kaja tippet még.
Az is érdekes, ahogyan számolnak. Pl. Ezerötszáz helyett azt mondják, hogy tizenöt száz. Meg van a „Lakh”. 1 „Lakh” az 10 millió. De így írják: 10,00,000. Tehát nem ezresével csoportosítva. Aztán van a „Crore”: 1,00,00,000.
Ja, igen, amiket leírok, és tényeknek hangzanak, az nem biztos ám, hogy úgy is van. Pl. amit az indiai zászló kirakásról írtam az lehet igaz is, meg nem is, mert másvalaki később máshogy magyarázta. Ő azt mondta, hogy az emberek, már akik hordanak magukon zászlót, azok csak kicsit hordanak, hisz egy ember sokkal kisebb az államnál, ahhoz, hogy kitűzzön magára valami hatalmas zászlót. (!)
Na, ezt a tények dolgot csak azért írtam, mert a következő két dolog igen furcsa. A helyi segítőm szerint 2 fajta tea van itt, két fajtát isznak. Viszont a kettő közül a zöld tea pedig főként északon van csak. Tehát itt csak egy fajta tea van. Ezt alátámasztja a munkahelyen kapott teák sokfélesége is (azaz az az egy). Vettem is egy dobozzal. Nincs semmi extra rajta (a vega jelen és a tejen kívül). Forróvíz, kevergetés, és tej hozzáadása.
A másik, ami érdekes, ám mégis hihető az az, hogy a jogosítvány ingyenes. Csak be kell menni az irodába, és kérni kell. Kell csinálni vezetési tesztet, meg még pár dolgot, fényképet, ujjlenyomatot, de azok mind ingyenesek. Mondjuk a cégnél a főnök 40 dollárt mondott, de. hát az sem sok.
Este ettem még breadcrumps-ot, vagyis, itt így neveznek egy ételt, de köze nincs a zsemlemorzsához, csak kenyérbe kevert sült zöldség sajttal. Az eddigi legjobb kaja, de elvileg csak 1 ponton lehet kapni a városban. Ez az, amit az első nap ettem, csak máshogyan tudtam a nevét.
Holnap Krishna születésnapját ünneplik, már akik. Pl. a kormányhivatalok, és a bankok. Talán 125 hivatalos ünnepnap van, ebből választott huszat a cég. A következő nagy ünneplés szeptember elsején kezdődik, amikor Ganesh-t ünneplik. (Ő az elefántfejű isten, biztos rengeteg infó van a neten róla). Az egy nagy ünnepségnek ígérkezik. Utána októberben lesz a következő nagy ünnepség, a fények ünnepsége, rengeteg tűzijátékkal, és fénnyel. Nyáron (amit ők nyárnak hívnak március és április) lesz a színek ünnepe, a Holi.
Ezek után már csak az maradt hátra, hogy gratuláljak a kupagyőztes Sleepwalkersnek! Tehát, gratulálok:).

Szerző: ic

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr413172723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2011.08.23. 20:46:29

A lakh csak 1,00,000 nem 10 milló.

ic 2011.08.24. 13:40:37

ja, igen, akkor firditva van az ara'ny.

gyuri1029 2011.08.31. 08:32:43

terjeszd ki az olvasótáborod. n. jó amit és ahogy irsz, jellemzed indiát.
süti beállítások módosítása