2011.09.28.

2011.09.28. 19:49

A mai nap kezdődik meg a Navaratri, vagyis a kilenc éjszaka ünnepsége. Kilenc éjszakáig imádkoznak egy idolhoz, Kali-hoz. Ő az, aki a gondosszal, a démonokkal megküzd. Kilenc napig küzd velük, majd a tizedik napon (Dussera) legyőzi azokat. Megnyugtató, hogy ezt előre lehet tudni.

Estefelé az idol hozatalával kezdődött az ünnepség. Nők, férfiak és gyerekek, ugyanúgy, ahogy Ganesh-t hozták, Kali-t is hozták szekéren. A dobosok ugyanazt dobolták, de attól az még jó. Elhelyezték a színpadon a szobrot, és mostantól kilenc napon keresztül fognak ott imádkozni.

Holnap körbenézek a városban is, ott mit csinálnak. Holnap ugyanis megint munkaszüneti nap lesz a generátor miatt.

Ma felvettem a kapcsolatot a magyar lánnyal, aki szintén itt él. A bolíviai srác adta meg a számát, ő azt mondta, hogy Coll-nak hívják, de végül elfelejtettem megkérdezni a lányt, hogy mégis mi a neve, mert gondolom nem az. A Diwali-ra szervezés miatt is hívtam, de neki is csak egy szabadnapja lesz. Nekem meg öt, plusz a két hétvége. Deshpande úr említett egy utazást a hajdani városába, Phatal-ba, de ez megint a jövő, jobb a múltról írni.

A lakótárslánynak sikerült képeslapot vennie. Goában. Pune-ban ő sem talált.

 https://picasaweb.google.com/103606212533607902767/110928?authkey=Gv1sRgCPHtorej9-3mFA

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr433263410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása