2012.05.10.

2012.05.29. 07:24

 Srinagar tehát. Ez már tényleg Kashmir. Himalája, hegyek, hó és rengeteg katona. Menetelnek az út mellett, gépfegyverrel. Maga a város igazán szegénynek néz ki, viszont a legtisztább városok egyike. Nem tudom, hogy azért, mert a hozzáállás más, vagy azért, mert nincs pénzük szemetet termelni. A lakosság itt egyébként kilencven százalékban muszlim. És bõven fel lehet ismerni, hogy ki helyi, ki pedig indiai turista. A szállásadónk is úgy nevezte a turistákat, hogy „indiaiak”. Igazából belõlük él, de a fejét fogta, amikor mesélt róluk, hogy idejönnek, és mindig problémáznak, és óriási zajt csinálnak. 

Ez egy olyan része Indiának, amit mindenféleképpen látni kell, hogy teljes legyen a kép. Nagyon más. Szinte egy másik ország. Igazából nem éreztem magam Indiában, fõleg az arcok miatt. De, hát õk is ezt akarják, egy külön országot, mondjuk, gazdaságilag biztos sokat segít, hogy Indiához tartoznak. 
Megvettük a jegyeket a következõ három napra: Gulmarg, Sonamarg és Pahalgam. Ezek helyek a Himaláján belül, ahol lehet mászkálni a hegyben. Mindegyik pár órára Srinagartól, így minden este visszaérkezünk a helyre, bár így utólag, lehet, hogy máshogy jobb lett volna. Fõleg ez az indiai mentalitás miatt, hogy reggel bizony a 10-20-30 perces késéssel indulás még belefér, mert valamelyik turista úgyis késik, viszont visszafelé már dudált a sofõr, amikor két perccel késõbb érkeztünk a buszhoz. Na, de ez nem is ma volt. 
Ma várost néztünk, mindenféle mogul kerteket, de ez engem annyira nem dobott fel.
A szállásunk egy hajón volt, itt a Dal tavon elég sok ilyen van, lehet ott aludni, elég nagy, nem mozog, így nem lesz beteg az ember. Lehet még a helyi csónakkal (Shikara) a tavon mászkálni, amit meg is tettünk. Vannak szigetek, ahol emberek földet mûvelnek, és házak, ahol laknak. Vannak boltok és csónakon zöldségeket szállító emberek is. 
A városban még behívtak kárpitot nézni, de hát egy havi fizetésemtõl kezdõdtek az árak. Szépek voltak, de majd máskor. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://markinpune.blog.hu/api/trackback/id/tr374528618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása